RubyConfLT 2009

RubyConfLT 2009 !

Programuoji? Programuoji “web’ui”? Programuoji, tačiau programavimas nesijaučia “fun”? Ko gero tau reikia susipažinti su Ruby, gana neseniai išpopuliarėjusi kalba, kuri tapo mūsų kasdienybe ir mes norime pasidalinti savo žiniomis su jumis. Bandysime apžvelgti Ruby ir Rails pasaulio naujoves bei ekosistemą, o taipogi aptarsime visuomet aktualias temas: greitaveiką, “skalabilitą” (scalability) ir testų rašymą. Laukiami ne vien “web developeriai”, tačiau ir žmonės norintys susipažinti su kalba, jos ideologija ir principais, stovinčiais už jos.

Konferencijos programa:

  • Ruby 1.9 (Eimantas Vaičiūnas)
    Neseniai išleista stabili Ruby 1.9 versija atnešė nemažai pakeitimų. Vienas iš didžiausių buvo interpretatoriaus pakeitimas iš MRI (Matz Ruby Interpreter, originalaus Ruby interpretatoriaus) į YARV (Yet Another Ruby VM). Aptarsime šį perėjimą, jo naudą, bei kitas Ruby 1.9 naujoves.
  • Rails 2.3 & 3 (Artūras Šlajus)
    Rails – nepaliaujamai besivystantis projektas, į kurį suplaukia patobulinimai sukurti viso pasaulio programuotojų. Papasakosime kas naujo neseniai išleistoje 2.3 versijoje, bei kokios perspektyvos laukia Rails 3 versijoje, kurioje bus įlietas MERB karkasas. MERB buvo sukurtas, jog pašalintų Rails trūkumus – monolitiškumą, saugaus gijų palaikymo nebuvimą (thread safety) ir kitką. Rails ir MERB suliejimas leis turėti geriausius dalykus iš abiejų pasaulių.
  • Git versijų kontrolės sistema (Artūras Šlajus)
    Git buvo parašytas valdyti Linux kernelio išeities kodą, tačiau Ruby bendruomenė greitai pamatė jo privalumus. Git yra paskirstyta (distributed), greita ir multiplatforminė versijų kontrolės sistema. Kalbėsime apie jos vidinę struktūrą, naudojimą, palyginsime su Subversion ir kokia Git reikšmė Ruby bendruomenėje.
  • Ruby profiliavimas ir greitaveikos testavimas (Eimantas Vaičiūnas)
    Užklausos pradėjo stabdyti? Procesoriaus apkrovimas viršijo proto ribas? Kažkur dingo visa atmintis? Gal pats laikas optimizuoti kodą? Aiškinsimės kaip tai padaryti.
  • Scaling Rails (Saulius Grigaitis)
    Kad ir kaip beoptimizuotum projektą ar kokį galingą serverį benupirktum, galų gale ateis toks laikas, kai vienas serveris projekto jau nebepavilks. Tad ką daryti? Ogi “scalintis”!
  • Cucumber (Saulius Grigaitis)
    Testai yra gerai, testai, kuriuos supranta klientas, yra dar geriau. Cucumber – karkasas, leidžiantis testus aprašyti natūralia kalba. Žiūrėsime ką daryti, jog tai, ką suprantat jūs ir klientas, suprastų ir Ruby.

Konferencijos pradžia: Balandžio 19 diena, 10:00

Kaina: Nemokama

Vieta: Studentų g. 48a-323, Kaunas

Registracija čia

3 Replies to “RubyConfLT 2009”

  1. Deja, negalėjau sudalyvauti, visiškai nesiderino vieta ir laikas.

    Šiaip tokią naujieną galiu pasakyti, VU nuo šių metų pastebėjau yra “Agile Development” dėstomas ir būtent jame mokama Ruby ir Ruby On Rails pagrindu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *